“Ndaloni autokratët në Ballkan”

0
206

[ad_1]

Në emër të stabilitetit në rajonin, Brukseli ka mbështetur edhe udhëheqës autokratë në Ballkanin Perëndimor. Por Këshilli Europian për Marrëdhëniet me Jashtë sugjeron se BE duhet të ndërhyjë për të mos lejuar qeverisje të tilla, vetëm në emër të asaj që e kanë cilësuar si “stabilokraci”. Këshilli Europian për Marrëdhëniet me Jashtë, një organizëm i përbërë nga studiues dhe ish zyrtarë të BE-së, kërkon nga BE të shkojë përtej “stabilokracisë” dhe të ndëshkojë udhëheqësit nacionalistë dhe  kleptokratë të Ballkanit Perëndimor. Duke përmendur qeverisjen e gjatë autokratike të Gruevskit, theksohet se pa ndërhyrjen amerikane situata e autokracisë mund të vijojë edhe në shtete të tjera të rajonit. Në pjesën për Shqipërinë, thuhet se “Shqipëria ka një ndarje të thellë politike, ku […]

[ad_2]

Source link

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.