Taksim progresiv për të gjithë llojet e të ardhurave

0
100Qeveria ka ndërmarrë një nismë për të tatuar në mënyrë progresive të gjitha të ardhurat. Për këtë ligj, ekspertë të Ministrisë së Financave dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar kanë dy vjet që po punojnë. E gjithë logjika është që të gjithë llojet e të ardhurave të bashkohen në një sistem, e mbi shumën që do të dalë në fund të vendoset tatimi mbi të ardhurat. Sot në mënyrë progresive tatohen vetëm pagat. Me normën 0 taksohen rrogat deri në 30 mijë lekë, 13% ato deri në 130 mijë, dhe 23% për pagat mbi këtë kufi. Mësohet se e njëjta shkallë tatimore do të aplikohet për totalin e të ardhurave që sigurohen. Aktualisht, taksa për qiratë, shpërblimet, kontratat e shërbimit dhe interesat […]Source link

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.