Shpikja më e re që zbulon sëmundjet e zemrës

0
107Shkencëtarët po zhvillojnë një furçë dhëmbësh që mund të japë një paralajmërim të hershëm të problemeve potencialisht vdekjeprurëse të zemrës. Studiuesit spanjollë po hulumtojnë nëse një “smartbrush” mund të zbulojë ndryshimet në pështymë me saktësi të tillë që mund të paralajmërojë shenja të sëmundjeve kardiake. Më specifikisht, ata shpresojnë se pajisjet mund të përdoren për të gjurmuar ata që rrezikojnë nga dështimi i zemrës, gjë që ndodh kur zemra nuk e pompon gjakun në trup ashtu siç duhet. Kjo ndodh më së shpeshti kur muskujt janë të dëmtuar, për shembull pas një sulmi në zemër, dhe shpesh lidhet me rritjen e nivelit të lëngjeve në inde. Tani, kardiologët po hulumtojnë nëse kontrollet e përditshme të pështymës, duke përdorur një furçë […]Source link

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.