Intervista e plotë/ Flet gjykatësi amerikan: Shumë prokurorë e gjyqtarë shqiptarë do humbasin punën

0
129John Leonardo është i vetmi amerikan mes këshilltarëve ndërkombëtarë që po punojnë për reformën në drejtësi në Shqipëri. Ai është 71 vjeç dhe ka shërbyer për 19 vjet si gjyqtar i Gjykatës së Lartë në Pima të Arizonës, në SHBA. Në vitin 2012 mori detyrën e prokurorit të SHBA për Arizonën dhe punoi si prokuror i lartë federal për 5 vite. Gjatë ndërrimit të presidencës amerikane vitin e kaluar, Leonardo u tërhoq nga detyra dhe doli në pension. Ai tani gjendet në zyrat e institucioneve të reja të drejtësisë shqiptare. I ndodhur në Tiranë, ai ka dhënë një intervistë për portalin amerikan “Tucson.com”, për të cilën thotë se pritshmëritë nga Shqipëria janë të larta dhe shumë gjyqtarë e prokurorë do të […]Source link

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.