Çfarë është stanozololi?

0
224

[ad_1]

Stanozolol. Kjo është substanca që dyshohet se është përdorur nga Romela Begaj. E klasifikuar si Androgen Stertoid Anabolic, është një substancë sintetike e cila rrit performancën në aktivitetet fizike të personave. E shpikur rreth viteve 60 në Shtetet e Bashkuara ajo është përdorur masivisht nga atletët ish-vendeve të Bashkimit Sovietik në aktivitete të ndryshme. Në 1974 Komiteti Olimpik Ndërkombëtar dhe Shoqata Ndërkombëtare e Federatave të Atletikës e ndaluan përdorimin e kësaj substance. Për shkak të efekteve negative tek njerëzit, Stanozololi tashmë përdoret gjerësisht në veterinari. Fatkeqësisht sportistë në vende të ndryshme të botës, bien ende viktima të kësaj substance me shpresën se nuk do të diktohet se e kanë përdorur por lista e atletëve që janë kapur me ketë substancë […]

[ad_2]

Source link

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.